Viden og inspiration

Guggenheim Solar ETF slår de fleste indekser

Det er muligt, at investere grønt og samtidigt få et godt afkast.

Guggenheim Solar ETF (TAN) 2

Guggenheim Solar ETF, (Exchange Traded Funds)  med ticker navnet TAN er steget 30% i år og dermed overgået de fleste andre kendte indeks.

Når det sammenlignes med S&P 500 (+10%) og Russell 2000 (+4%) har det kunne betale sig, at tænke grønt.

Guggenheim Solar ETF er sammensat af 25 aktier, hvor 2/3 har vist en positiv kursudvikling år-til-dato. Se tabel til højre.

Indekset er således grønt, i det alle 25 firmaer leverer solcelleløsninger, så det er ikke selve solcelleparkerne du investerer i, men i de leverandører der vokser med den grønne trend. De tunge aktier i indekset er JinkoSolar Holding Ltd og Sino-American Silicon Products Inc.

Jokeren den 22. september 2017

Kursudviklingen er præget af forventninger til beslutningen fra den amerikanske
International Trade Commission (ITC) i 201-sagen, fremsat af Suniva og SolarWorld, de største amerikanske polysilicon-baserede solcellepaneler. De ønsker importtold på billige kinesiske solpaneler.

ITC kommer med én anbefaling den 22. september 2017. Velunderrettede kilder i Trump administrationen har fortalt nyhedswebsitet Axios, at præsidenten sandsynligvis ville pålægge told på udenlandske solmoduler, hvis ITC anbefaler det.

Den stærke aktieudvikling i løbet af de seneste tre måneder viser dog tydeligt, at investorerne ikke er så bekymrede for resultatet af 201-sagen. En importtold vil afgjort bremse væksten i USA men solcellemarkedet oplever generelt sådan en momentum, at eksperter forventer en fortsat høj vækst.

Desuden ser det ud til, at nu hvor priserne på sol-komponenter stiger, vil det være muligt for producenterne i de forskellige stadier af værdikæden, at forbedre deres marginer.

Selvom Guggenheim Solar ETF er spredt ud over 25 aktier, er den forholdsvis volatil (+100% i 2013 og -52% i 2016). Det er dog en spændende investeringsmulighed, hvis du tror på, at den grønne trend har fået momentum og fortsatt vil overgå resten af markedet.