Viden og inspiration

Hvordan håndteres risiko og investering bedst?

Risiko og investering

I din hverdag håndterer du allerede forskellige risiko situationer – når du tænker over det. Men hvad med når det kommer til din opsparing og investering?

En tur på motorvejen kan være livstruende, hvis du ikke følger de regler, der er udviklet til at hjælpe med at håndtere mulige fare. Det er derfor vi styrer den risiko der opstår ved kørsel med høje hastigheder bl.a. ved at være opmærksom, have sikkerhedssele på og holde vores hastighed under fartgrænsen.

Så hvorfor tør vi køre bil eller sætte os ind i en flyver når det kan være farligt?

Fordi vi vejer sandsynligheden for noget slemt sker op imod den risiko vi løber.

Er du til gambling eller til investering?

gambler eller investor

Definition jf. .Wikipedia er: En investering er det valg den enkelte foretager, efter en grundig analyse, ved at placere eller låne penge i eksempelvis en bil, ejendom, værdipapirer eller obligationer, som er tilstrækkelig lav risiko og giver mulighed for at skabe et afkast over en periode. Dog er der mulighed for at investeringen slår fejl, og man opnår derved en dårlig investering.

Du er derfor en investor hvis du køber noget og har viden/indsigt der gør at du med rette kan have en forventning om at få mere tilbage, end du indskød.
Tænk en landmand – han køber frø og ved hvad der skal gøres for at han senere kan høste en kornmark med flere korn end han har sået.

Tilsvarende er du som investor ikke interesseret i at gamble dvs. satse dine opsparing på usikre resultater med det håb, at du slår odds og vinder flere penge. Uanset om det er investering i aktier, obligationer, ejendom, solceller eller vindmøller skal du vide hvad du gør.

Man kan derfor sige at en investering baseret alene på udsagn fra en sælger, er det samme som at placere et bet på kasinoet.

Investering og risiko

Samme princip har man ved investering og her kaldes det risk/reward-forholdet. Dette kan hjælpe dig med at vurdere den potentielle tiltrækningskraft frem for en anden.
Der er ingen magiske tal eller én størrelse passer alle, når det kommer til at vurdere risiko. Du må udvikle dine egne kriterier baseret på din tolerance.

Derfor er det vigtigt at tage sig tid til at vurdere den potentielle risiko, inden du sætter dine penge i en investering.

Der er tre måder at håndtere risiko på:

  1. Undgå den ved at være passiv
  2. Tage risici
  3. Administrere den

Hvis valgmulighed 1 vælges, fordi du ikke ønsker at tage risici, kan betyde, at du senere tvinges til (bevist eller ubevist), at tage en risici på et andet område.

Mange tror det kræver stor risiko, optimal timing og held for at få succes med investering.

Vi mener at det vigtigste er viden til at gennemskue risici/afkast og afklaring om aktuelle markedstrends styrker eller svækker din investering.

Derfor er det netop det 360 Wealth tilbyder, således at du ligesom med valg af bil og fly kan tage en optimal beslutning.   

Investering i sol, vind og ejendom

Hvis du vil blive klogere, spare tid og minimere risici kan du med fordel bruge 360 Trekanten™ som giver dig overblik og et objektivt beslutningsgrundlag, der alene tager udgangspunkt i dine behov og ønsker – ikke udbyders.

Hvis vi ser på markedstrends har ejendom dem måske imod sig hvorimod tiden arbejder for vedvarende energi specielt solceller.

Læs mere om hvordan 360 Trekanten™ kan minimerer din risiko